ATIZ скенери за книги

PIS atiz bookdrive-mk2

Што е BookDrive?

BookDrive се најнови скенери на книги за компанијата ATIZ,кои за кратко време станаа најпродаваните уреди на светот за процесот на дигитализација во библиотеките. BookDrive уредите претставуваат поволно решение за скенирање на книги со величина до А2 формат, со високи перформанси и најсовремен начин на скенирање на книги.

BookDrive уредите им овозможуваат на корисниците да конвертираат книги во дигитален формат со голема брзина ( и до 700 страници на час).

BookDrive  е во форма на V обликувана основа и проѕирна плоча која ја притиска книгата. Овој уред е едноставен за употреба и обезбедува страниците да се рамни и без закривувања.

Авто центрирачки основи

Средината на книгата нормално се поместува од левата на десната страница при менување на истата. Со својата единствена авто центрирачка основа овие скенери го елиминираат проблемот со поместување на средината на книгата.На овој начин се постигнува изедначување на рабовите и маргините.

Некои од предностите на BookDrive скенерите:

 • Брзо скенирање на повеќе книги
 • BookDrive ја дигитализира сликата со брзина од две Canon SLR дигитални камери кои овозможуваатмногу брз процес на скенирање. Веќе не е неопходно да трошите време за скенирање на една книга. Скенирајте цел ред на една полица со помош на BookDrive.
 • Можност за едноставно креирање на електронска книга.
 • BookDrive може да скенира во PDF, стандарден формат кој е распространет низ светот.
 • Ќе можете да уживате во вашите омилени книги на било кој уред како што е лаптоп или PDA или e-book читач било кога и било каде.
 • Рамните слики скенирани со BookSnap изгледаат подобро отколку оние скенирани со стандарден скенер и придонесуваат со поголема презизност кога се користи OCR софтвер.
 • Можност за креирање на дигитална библиотека
 • Mogućnost kreiranja digitalne biblioteke

BookDrive може да се користи во училиштата, компанииите и приватните простории ширум светот за создавање на своја сопствена библиотека.

 

Book Drive уреди:

000_1_ATIZ_skeneri_paleta_modela_27062016

BookDrive Pro

 • За професионално скенирање
 • Скенирање на книги максимално до 2 x А2 формат
 • Димензии на скенирање: 2 x 42 cm x 61.5 cm
 • Максимална дебелина на книга: 12 cm
 • Максимална брзина на скенирање: 1.000 страници на час
 • Лед панели
 • Димензии ан уредот: 130 x 144 x 140 cm
 • Димензии на основата: 65 x 92 cm
 • Тежина на уредот: 54 kg

Atiz-1

BookDrive Mini

 • За скенирање на книги
 • Скенирање на книги максимално до 2 x A4 формат
 • Димензии за скенирање: 2 x 25 cm x 38 cm
 • Максимална дебелина на книги: 5,5 cm
 • Максимална брзина за скенирање: 1.000 страници на час
 • Лед панели
 • Димензии на уредот: 86 x 81 x 102 cm
 • Димензии на основа: 57 x 38 cm
 • Тежина на уредот: 26 kg

Atiz-2

BookDrive N*

 • За двострано скенирање на книги, магазини, карти
 • Скенирање на книги максимално до А2 формат
 • Димензии на скенирање : 44.5 cm x 64.5 cm
 • Максимална дебелина на книга: 13 cm
 • Максимална брзина на скенирање: 800 страници на час
 • Лед панели
 • Димензии на уредот: 120 x 100 x 128 cm
 • Димензии на основа: 55 x 93 cm
 • Тежина на уредот: 45 kg

Atiz-3

BookDrive Mark 2 -најновиот уред во ATIZ понудата која претставува највисок стандард во областа на дигитализација на книги

 • За скенирање на книги
 • Скенирање максимално до 2 x A2 формат
 • Димензии за скенирање: 2 x 43 cm x 62 cm
 • Максимална дебелина на книга: 15 cm
 • Максимална брзина за скенирање: 1.600 страници на час
 • ЛЕД панели
 • Димензии на уредот: 120 x 150 x 138 cm
 • Димензии на основа: 75 x 90 cm
 • Тежина на уредот: 80 kg

Atiz-4

Новиот ATIZ BookDrive Mark 2 донесува неколку клучни унапредувања од кои компанијата ги издвојува:

 • Супериорна ергономија, сигурност и удобност во работата
 • Совршен дизајн за светло и за поголем квалитет на сликата
 • Значајно унапредување на V основата
 • Работа со најновите Canon и Nikon апарати со ултра висока резолуција Canon EOS 5DS (50.6 MP) или Nikon D810 (36.3 MP) – ќе добиете повеќе од 350 high dpi за A2 или повеќе од 750 dpi за A4!
 • Најдобриот софтверски пакет сега 70% побрз

 

BookDrive Mark 2 Lite

 • За скенирање книги
 • Скенирање на книги максимално до 2 x A3 формат
 • Димензии за скенирање: 2 x 30 cm x 44 cm
 • Максимална дебелина на книга: 12 cm
 • Максимална брзина за скенирање: 1.600 страници на час
 • Лед панели
 • Димензии на уредот: 83 x 106 x 122 cm
 • Димензија за основата: 47 x 57 cm
 • Тежина на уредот: 35 kg
 • Супериорна ергономија, сигурност и удобност во работата
 • Совршен дизајн за висок квалитет на слика
 • Значајно унапредување на V основата

Atiz-5