Кодак скенери

Десктоп преносливи скенери со мал обем

Kodak Scan Mate i940- поволен, компактен и мобилен LED скенер

kodak_scanmate_i940

 • Двостран скенер кој се поврзува и напојува преку УСБ кабел
 • Брзина до 20 листови или 40 страници во минута при 200 dpi
 • Скенирање на секаков материјал од кредитни картички до долги документи
 • Доаѓа со Biz Card и Smart Touch софтвери
 • Препорачан обем на скенирање: до 1000 листови на ден

Десктоп скенери со среден обем

Скенерите со среден обем се наменети за фирми кои скенирање  на дневна документација до А3 формат и архивирање во DMS решение со препорачан обем на скенирање до 10 000 документи дневно. Овие скенери се потполно оптимизирани за сите типови на документација. Кодак скенерите поддржуваат дури и скенирање на пластични ID картички.

Kodak i1150 i i1180 ScanMate– брзо, едноставно и квалитетно скенирање за канцелариски потреби.

 • i1150- до 25 листови во минута при 200 dpi и до 40 листови во минута при 200 и 300 dpi за првите 10 странициkodak_scanmate_i1180_2
 • i1180- до 40 листови во минута при 200 и 300 dpi
 • Скенирање на долги документи до 2 м.
 • Скенирање на мал формат: ID картички, кредитни картички, бизнис картички итн.
 • Идеални за скенирање во DMS, BPM и други информатички системи
 • i1150 – препорачан обем за скенирање до 3000 листови на ден
 • i1180 – препорачан обем за скенирање до 5000 листови на ден

Kodak i2420, i2620, i2820 / i2900 LED skeneri– висока технологија, максимална брзина и продуктивност во мало пакување –  одлични скенери за канцелариско скенирање на сите типови на документи.

 • Kodak i2420 – до 40 листови двострано во минута при 200 и 300 dpi, до 5000 листови на ден
 • Kodak i2620 – до 60 листови двострано во минута при 200 и 300 dpi, до 7000 листови на ден
 • Kodak i2820 – до 70 листови двострано во минута при 200 и 300 dpi, до 8000 листови на ден
 • Kodak i2900 – до 60 листови двострано при 200 и 300 dpi, до 10 000 листови на ден
 • Скенирање на сите типови на документи од кредитни картички до документи со должина од 4.064 mm
 • ЛЕД лампи за совршен квалитет на скенираните страници и долг животен век
 • А3 или А4 flatbed за скенирање до 1200 dpi
 • i2420 – одличен за OCR (автоматско препознавање на податоци)
 • i2900 – интегриран flatbed ( за пасоши, лични карти во повез и слично)

Kodak i2820 – Комбинација на перформанси и вредности за сите ваши деловни потреби.

 • До 70 листови или 140 страници во минута при 200 и 300 dpi
 • Скенирање од кредитни картички до документи долги 863 mm
 • Прв ЛЕД скенер кој може да скенира кредитни картички
 • А3 или А4 flatbed за скенирање до 1200 dpi
 • Препорачан обем на скенирање до 8000 листови на ден

Departmental скенери за обемно скенирање во скенинг центри

Скенерите се препорачани за скенирање документи од деловната апликација MICROSOFT SHAREPOINT или за документи кои се мрежно поврзани. Среден обем, мали димензии, едноставни за работа и погододни за големи фирми со можност за скенирање до 20 000 листови на ден.

 

Kodak i3200, i3250, i3400, i3450

kodak_i3200kodak_i3400

 • i3200, i3250 do 50 листови или 100 страни во минута двострано при 200 и 300 dpi
 • i3400, i3450 do 90 листови или 180 страници двострано во минѕта при 200 и 300 dpi
 • Скенирање А3 или А4 документи двострано, истровремено колор и црно бело
 • Dual LED екран
 • Графички LCD екран дисплеј со четири тастери
 • i3250, i3450 A4 Flatbed за скенирање до 1200 dpi
 • i3200, i3400 препорачан обем за скенирање: до 15.000 листови на ден
 • i3250, i3450 препорачан обем за скенирање: до 20.000 листови на ден

Високопродуктивни скенери за обемна документација

Најпознатата серија на Кодак скенери. Овие скенери се наменети за скенинг центри или установи кои имаат голем обем на дневна документација за скенирање. Обемот на документација која може да се обработи е од 20 000 до 60 000 документи на смена.

Kodak i4200, i4600 –  Брзо, едноставно и квалитетно скенирање на обемна документација

kodak_i4200

 • i4200 скенира 100 листови во минута двострано
 • i4600 скенира 120 листови во минута двострано
 • До 480 слики во минута за дуално скенирање (истовремено колор и црно бело)
 • Smart Touch опција за брзо и едноставно скенирање
 • А3 или А4 flatbed за скенирање до 1200 dpi
 • Препорачан обем за скенирање до 50 000 листови

Kodak i5200 i i5200Vkodak_i5200V

 • До 140 листови во минута двострано
 • До 560 слики во минута во дуално скенирање (истовремено колор и црно бело)
 • Без лимит за скенирање
 • i5200V со Kofax VRS Professional софтвер и  Kofax CGA хардвер

 

Kodak i5600 i i5600V

 • До 170 листови во минута двостраноkodak_i5600V
 • До 680 слики во минута за дуално скенирање (истовремено колор и црно бело)
 • Без лимит за скенирање
 • i5600V со Kofax VRS Professional софтвер и Kofax CGA хардвер

 

Kodak i5800, i5850 – Најбрз скенер на светот

kodak_i5850kodak_i5800_i5850

 • До 210 листови во минута двострано
 • Иста брзина за скенирање од 210 листови во минута при 200 и 300 dpi
 • i5850 до 840 слики во минутга во дуално скенирање (истовремено колор и црно бело)
 • Без лимит за скенирање

 

 

 

 

Мрежни скенери

Kodak Scan Station 500, 700 и 720EX –  Скенирајте на e-mail, на USB, во фолдер, во пребарувачки PDF, испратете на печатач, се од еден уред. Едноставно за употреба и со  user-friendly touch screen.

 • Scan Station 500 – до 30 листови или 60страници двострано во минута при 200 dpikodak_scanstatio_500
 • До 50 листови или 100 страни двострано во минута при 200 dpi
 • Scan Station 720EX – Dual indirect LED
 • Scan Station 720EX – output на KOFAX Front Office Server
 • Истовремено излез на црно бела и колор слика на скенираниот документ
 • Автоматско подесување на боја и контраст
 • Скенирање и испраќање на e-mail, fax, TIFF, JPEG, PDF итн.
 • Препорачан обем за скенирање: до 6.000 листови дневно